Wat is 5HTP?

5-HTPgeeft meer energie, bevordert welzijnsgevoel en een normaal slaappatroon

5-HTP kan...

 • de hoeveelheid serotonine ophogen
 • een gunstige invloed hebben op diverse hersenfuncties
 • sneller de hersenen bereiken dan L-Tryptofaan, waar het in serotonine wordt omgezet
 • wordt gewonnen uit de Griffonia simplicifolia (Afrikaanse) boon

  Gecertificeerd op kwaliteit ProHealth 5-HTP is gecertificeerd op:
  Kwaliteit, zuiverheid en hoeveelheid ingrediënten

  Meer weten, klik hier...
Wil je direct naar de 5-HTP bestelpagina? Klik dan hier

Wat is 5-HTP?

5-HTP is de grondstof van Serotonine. Serotonine is een belangrijke neurotransmitter, een soort boodschapper-molecuul, die een boodschap van de ene aan de andere zenuwzel doorgeeft waarbij deze diverse aspecten kan bewerkstelligen.

5-HTP kan verder...

 • eetlust verminderen
 • een natuurlijke, gezonde slaap bevorderen
 • zelfvertrouwen bevorderen
 • worden gebruikt bij (innerlijke) onrust
 • goed zijn voor de darmperistaltiek (stoelgang)
 • een gunstige invloed hebben op libido
 • helpen bij het ondersteunen van gewichtsbeheersing

Als het serotonineniveau hoog genoeg is, geeft dat een relaxed, licht euforisch gevoel. Door ervoor te zorgen dat er voldoende 5-HTP in het lichaam aanwezig is, wordt de aanmaak van serotonine gestimuleerd hetgeen allerlei positieve effecten kan hebben zoals boven genoemd is.


5-HTP ondersteunt de gemoedstoestand en de nachtrust!


5-HTP wordt vanwege het rustgevende effect door veel mensen gebruikt bij stress situaties of om andere gevoelens van onrust te verminderen. 5-HTP kan ook bijdragen aan het bevorderen van een normale en prettige nachtrust.

Door het lichaam worden in de hersenen zelf stoffen aangemaakt die bijdragen aan een goede gemoedsrust, nachtrust en geestelijke balans. Als om welke reden dan ook dit proces door tijdelijke wordt verstoord, denk aan bijvoorbeeld spanning of stressvolle situaties, dan kunt u zich somber, neerslachtig of zwaarmoedig gaan voelen.

5-HTP afkomstig van de Afrikaanse Griffonia boon noemt men ook wel natuurlijke 5-HTP. 5-HTP is een stof die uit het aminozuur tryptofaan wordt aangemaakt en het lichaam aanzet tot het produceren van stoffen die de geestelijke balans en stressbestendigheid verbeteren. 5-HTP kan uw gemoedstoestand behoorlijk verbeteren en is gunstig voor een goede geestelijke balans en geestelijke veerkracht.

Waar wordt het 5-HTP supplement van gemaakt?

5-HTP wordt gewonnen uit de zaden van de Griffoniastruik. Griffonia simplicifolia is een ongeveer drie meter hoge klimstruik uit West-Afrikaanse landen, vooral Ghana, Ivoorkust en Togo. Griffoniazaad-extract wordt onder meer gebruikt bij de punten die eerder in de tekst op deze pagina opgesomd werden.

Wilt u meer weten over 5-HTP?

De teksten op onze pagina moeten voldoen aan de Code voor de Aanprijzing van Gezondheidsproducten. Dit houdt in dat wij u als bezoeker/klant slechts zeer beperkt mogen informeren wat de producten/ingrediënten kunnen of gedetailleerde achtergrondinformatie mogen geven. Uitgebreide teksten/achtergrondinformatie bevatten al gauw allerlei medische geclaimde woorden, ziektebeelden, organen of dergelijke hetgeen niet gelinkt mag worden aan voedingssupplementen die verkocht worden.

Voor zeer uitgebreide informatie over 5-HTP verwijzen wij u door naar alle informatie die u snel kunt vinden via diverse zoekmachines.

GEBRUIK 5-HTP
Neem half uur voor het slapen gaan 1 capsule met een groot glas water.

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde, evenwichtige voeding waarvoor voedingssupplementen geen vervanging vormen.

GEBRUIKSVOORSCHRIFTEN 5-HTP
Droog en koel bewaren / Niet in direct zonlicht liggen laten.

BIJWERKINGEN 5-HTP
Geen bijwerkingen bekend.

CONTRA-INDICATIES 5-HTP
Niet geschikt om te gebruiken door kinderen, tieners, vrouwen die zwanger zijn, vrouwen die borstvoeding geven of personen die astma hebben.

Gebruik dit product alleen met uitdrukkelijke toestemming van uw arts wanneer u:
Kalmeringsmiddelen, middelen voor gewichtscontrole of andere producten die serotonine niveaus beinvloeden heeft voorgeschreven gekregen.

Wij raden altijd aan om met uw arts te overleggen indien u medicatie gebruikt! Zo weet u zeker weet of gebruik van dit voedingssupplement voor u geen risico's oplevert.

HET PRODUCT 5-HTP IS VRIJ VAN
Gist, tarwe, koren, soja, melk, suiker, zout, kleur- of conserveermiddelen.

LABEL INFORMATION

Supplement Facts
Serving Size: 1 capsule
Servings Per Container: 60
Total Capsules Per Container: 60
Amount Per Serving %DV
5 HTP (5-Hydroxytryptophan) (Griffonia simplicifolia+) (seed) 50 mg *
* Daily Value not established

.

 

Wij Accepteren

 

Wij verzenden via

€ 4,99 per bestelling (NL)